Giriş
(2)

300-400 liraya kaliteli güneş gözülüğü bulma şansım var mıdır?

xu
erkek için. pek anlamıyorum bu işlerden.
erkek için. pek anlamıyorum bu işlerden.
0
xu
(17.04.16)
atasun optik'te ray-ban gözlükler aşağı yukarı o fiyat. hatta daha ucuz.
0
himmet dayi
(17.04.16)
o fiyata çok kaliteli gözlükler alabilirsiniz. arkadaşın da dediği gibi bir optik mağazasından ray-ban ya da o ayarda bir marka beğenip alın
0
elfangor
(17.04.16)
(3)

bu powerbank nasıl?

nathanieltroy
http://www.aliexpress.com/item/2015-new-Power-Bank-12000mAh-Dual-USB-External-Mobile-Backup-Solar-Power-bank-Waterproof-Battery-mobile/32378709158.html?spm=2114.10010108.1000014.1.0OmQSciphone 4s kullanıyorum. bi uyum problemi olmuyor değil mi? pek anlamam bu işlerden de. gerçi biri 12000 mah değil,
www.aliexpress.com

iphone 4s kullanıyorum. bi uyum problemi olmuyor değil mi? pek anlamam bu işlerden de. gerçi biri 12000 mah değil, 7000 demiş gerçekte ama yine de fiyatı uygun gibi geldi. sanırım birkaç kez şarj eder.
0
nathanieltroy
(15.04.16)
Uyum problemi olmaz ama bence bu çok büyük. Bir de güneş enerjili almazdım ben. Pek verimli çalışmıyor onlar.
0
himmet dayi
(15.04.16)
bir de suna bakin isterseniz,
urun.n11.com
0
for the record
(15.04.16)
hocam iyi bir powerbankin icerisindeki pilin tanesi en az 1.5$ piyasasi. bunlar cin pilleri tavsiye etmiyorum. bir de devresi cok onemli. hangi powerbank olursa olsun zaten onunla gelen kabloyu kullanmayin orjinal kablonuzu kullanin.
0
erobur
(15.04.16)
(8)

Havaalanindaki doviz burolarinda kur ne kadar farkliydi?

stavro
Euro 3.22 su an, havaalanlarinda ne kadar fark vardir?
Euro 3.22 su an, havaalanlarinda ne kadar fark vardir?
0
stavro
(15.04.16)
merhaba. turistik bi yerde yaşıyorum 3.22 yi 2.90 dan alıp 3.45 ten satarlar o derece.
0
libertine
(15.04.16)
Bir komisyon muhabbeti var. Bir defa düştüm o tuzağa..
0
Söyük
(15.04.16)
amacınız havalimanından döviz almaksa şöyle yapabilirsiniz:

bankanızın internet şubesinden almak istediğiniz döviz için vadesiz hesap açın. mesai saatlerinde dövizi internet şubesinden alın. havalimanındaki atm'den dövizi çekin. (havalimanındaki banka atmleri genellikle döviz verir)
0
mr.goodcat
(15.04.16)
mr.goodcat +1

boşuna komisyon kaptırmayın havaalanındaki döviz bürosuna.
0
himmet dayi
(15.04.16)
döviz için vadesiz hesap açtırmana gerek yok. havaalanındaki atm'ler para çekmeye basınca dolar eur tl seçeneği verir. ne çekeceksen bas verir. banka kurundan tl karşılığı hesabından düşer. bazı bankalar da karaborsa yapıyor mesela işbankası. ama havaalanındakiler kadar acımasız değil.
0
cekilmis gayfe
(15.04.16)
@cekilmis gayfe hangi bankalar hesap olmadan döviz değişimini anında yapıyor? Çok işe yarar bir bilgi bu.
0
hadi hadi
(15.04.16)
ben işbankası kartımla çok çektim. vadesiz tl hesabım var. 100 eur çekiyorsun, kur 3.20 diyelim, 320 lirayı tl hesabından düşüyor.
0
cekilmis gayfe
(15.04.16)
kur aynı ama belli bir yüzde komisyon alıyorlardı Atatürk havaalanında. kura aldanıp kazıklanmıştık
0
sanquis
(15.04.16)
(5)

iPhone ekran değişimi

karabasun
arkadaş bizim kırık ekranı değiştirmek için bir tamirciye gittim 170 lira "orjinal" diyor.bir diğeri 200 lira dedi, ama dürüstçe "sanayi orjinali" olduğunu söyledi. tam orjinali ise 250 lira imiş. 20 liralık nano ekran filmini de hediye edecekmiş.tam orjinal dediği ne ola ki? apple'dan alabilecekler
arkadaş bizim kırık ekranı değiştirmek için bir tamirciye gittim 170 lira "orjinal" diyor.
bir diğeri 200 lira dedi, ama dürüstçe "sanayi orjinali" olduğunu söyledi. tam orjinali ise 250 lira imiş. 20 liralık nano ekran filmini de hediye edecekmiş.

tam orjinal dediği ne ola ki? apple'dan alabileceklerini hiç zannetmiyorum.

ve kafalar karışır. bilgisi olan beri gelsin..
0
karabasun
(15.04.16)
orjinal ekranı apple dışında kimse takamaz. diğer tüm telefoncuların "orjinal" dedikleri çin çakmasıdır.
0
mr.goodcat
(15.04.16)
Çin çakması değil hocam. Apple yedek parça satmıyor bu doğru. Ancak ekranı, pili vs. kendi üretmiyor. Yan sanayisinden alıyor. Bu ürünleri de piyasaya satan firmalardan alan adamlar orijinal olarak satabiliyorlar.
0
himmet dayi
(15.04.16)
@himmet dayi

öyle bir şey yok hocam. apple'a parça üreten firmaların apple ile anlaşmaları mevcut. apple haricinde kimseye aynı ürünleri satamaz. apple ürünlerinin orjinal olarak yedek parçasının sağlandığı yer yine apple'dır.

ha bir cihazdan çıkma temiz ekran takılıyordur onu bilemem. o orjinaldir işte.
0
mr.goodcat
(15.04.16)
@mr.goodcat

var hocam öyle bir şey. orijinal parçalar satılıyor. apple'ın üretildiği yer Çin ve Çin'in patent konusunda ne kadar gevşek olduğunu biliyoruz. Apple'ın yan sanayileri ile arasında sözleşmesi olsa da bir şekilde el altından falan piyasaya veriyorlar demek ki.
0
himmet dayi
(15.04.16)
bir firma panel üretebiliyorsa orijinaliyle aynı kalitede üretebilir. ama genelde aynı işi yapabilecek şekilde üretilir yedek parçalar. dedikleri gibi temiz çıkma ekranlar en uygunu olur, ama kaliteli fason üretim ekran da işinizi görür.

o ekranların aliexpress'te fiyatı 20 dolar falan bu arada.
0
icim urperiyor
(15.04.16)
(6)

aliexpress veya dealextreme

baldur2
arkadaslar buralardan neler aliyorsunuz? ozellikle fiyat performans orani yuksek urunler neydi su ana kadar aldiklarinizda? beklediginizden iyi cikan, iyi dayanan urunleri soruyorum ozellikle.her sey hakkinda olabilir.
arkadaslar buralardan neler aliyorsunuz? ozellikle fiyat performans orani yuksek urunler neydi su ana kadar aldiklarinizda? beklediginizden iyi cikan, iyi dayanan urunleri soruyorum ozellikle.
her sey hakkinda olabilir.
0
baldur2
(15.04.16)
Telefon aksesuarları, araba için tutucular falan, bileklik, 20-40$ arası saatler, formalar.

Bunlar güzeldi.
0
gozu acik sevisen yahudi
(15.04.16)
Telefon yedek parçası aldım. Aldığım parça da iphone'un ahize hoparlörüydü. Apple yetkili servisine götürdüğümde $150 + İşçilik dediler. Ben de Aliexpress'ten 1 hoparlör ($2) ve 1 montaj seti ($1.5) aldım. Hala canavar gibi ses veriyor. Beklediğimden çok daha iyi çıktı.

Bir kere de eski bir bilgisayara ram almıştım. 70 günde geldi falan ama onu beklerken gittigidiyor'dan da aldım. gg'den aldığım Kingston'dı. Bozuldu. Çin'den gelen hala sağlam.
0
himmet dayi
(15.04.16)
bi gözlük aldım, tam istediğim gibi geldi. türkiye'de de o model çakma gözlük bulamadım mesela. dolayısıyla baya kârlı oldu. ama aldığım bi gözlük de beklediğimden büyük geldi. gerçi şimdi onu da daha yüksek fiyata satışa çıkardım. yine kazançta olacağım satarsam.

cüzdanlar fena değil gibi duruyorlar. telefon kılıfları fena değil ama kalitelisini bulmak lazım. bazısı kötü geliyor.

başka bir alışveriş yapmadım hiç.
0
nathanieltroy
(15.04.16)
18650 pil, 18650 ile çalışan el feneri ve powerbank, mekanik saat, telefon parçası, eldiven, ıvır zıvır..
0
icim urperiyor
(15.04.16)
figür, telefonla alakalı her şey, cosplay ürünler dizi film ürünleri, terrarium için minik eşyalar, şarj kablosu original lenovo ve gayet kaliteli sadece 2 dolar :) bi saat almıştım leş gibi deri kokuyordu tek firem budur :D
0
sen de git sen de unut
(15.04.16)
o zamanki arabam için bi tane parça almıştım. türkiyede bulduğum yan sanayiler arabama olmadı, soketleri uyumsuzmuş. yetkili servis 1100+kdv fiyat vermişti. ben bu ürünü aliexpress'ten 30 usd fiyata aldım.

parça da camları açıp kapattığımız kapıyı kitlediğimiz switch var, şoför tarafındaki ana kumanda. Power window master control switch diye geçiyor.

Bu bahsettiğim çok extrem bir parça. Telefon tablet kılıfı, ekran kırılmaz camı, elektronik şeyler, oto parçaları, bagaj havuzu, paspas. ilk aklıma gelenler.
0
battal gemalmaz
(15.04.16)
(14)

hangi torrent sitesini kullanıyorsunuz?

lemmiwinks
kickasstorrents kullanıyordum, sürekli adresi değişiyor, takip edemiyorum, chrome da too many redirects diye hata veriyor.torrentleech kullanıyorum ama şimdi aynı dosyayı ikinciye indirmem gerekiyor ve bunun için kullanmak istemiyorum çünkü seed edemiyorum, ratio'm boşa düşecek gibi geliyor.arena-tr
kickasstorrents kullanıyordum, sürekli adresi değişiyor, takip edemiyorum, chrome da too many redirects diye hata veriyor.

torrentleech kullanıyorum ama şimdi aynı dosyayı ikinciye indirmem gerekiyor ve bunun için kullanmak istemiyorum çünkü seed edemiyorum, ratio'm boşa düşecek gibi geliyor.

arena-tr'de aradığımı bulamıyorum.

eskiden olan birçok torrent sitesi artık yok.

nereyi kullanıyorsunuz?
0
lemmiwinks
(15.04.16)
zamunda ve kat.cr
0
signore
(15.04.16)
kat.cr
isohunt.to

not: isohunt'ta sponsor linklere tıklamayın yeterli. arama yaptıktan sonra Seeder'a tıklarsanız çoktan aza doğru sıralar.
0
himmet dayi
(15.04.16)
Torrenz den tracker çekiyorum. Sitede seed olmasa da oluyor yani
0
hasmetizm 2046
(15.04.16)
dizi için freshon.tv
0
sta
(15.04.16)
rar.bg
0
zikardo
(15.04.16)
Kat.cr
0
aquarium
(15.04.16)
kat.cr öneriyorum. yıllardır onu kullanıyorum, daha beni üzmedi. zamunda, torrentleech gibi private tracker'lardan daha iyi bana kalırsa.
0
fakyoras
(15.04.16)
Kat.cr
0
kyha
(15.04.16)
kat.cr çalışıyor
0
vizdilva
(15.04.16)
rutracker
0
lesmiserables
(15.04.16)
torrentday.
kickasstorrents
torrentleech
iptorrent.

kare as.
0
baldur2
(15.04.16)
merhaba. kat.cr çalışmıyorsa; kattorrent.biz

aslında yts.ag'ye bağımlı yaşıyorum sanırım.
0
libertine
(15.04.16)
zamunda, başka siteye ihtiyaç duymadım hiç
0
sanquis
(15.04.16)
önceliğim arena-tr
orada bulamazsam kat.cr
0
mrtkbl
(15.04.16)
(2)

fenerbahçe real madrid hakkında

nathanieltroy
3. ve 4. maçlarda yenilirsek 5. maç nerede oynanacak? bir de 3. maç lig tv'de mi olacak, bilgisi olan var mı? teşekkürler.
3. ve 4. maçlarda yenilirsek 5. maç nerede oynanacak? bir de 3. maç lig tv'de mi olacak, bilgisi olan var mı? teşekkürler.
0
nathanieltroy
(15.04.16)
5. maç istanbul'da. yayını bilmiyorum.
0
signore
(15.04.16)
EuroLeague yayın hakkı Digiturk'te, muhtemelen Lig TV 3'ten verecek eğer ntv'ye satmazsa.
0
himmet dayi
(15.04.16)
(6)

Kendi çizdiğim kare kodun çalışması mümkün mü?

msb
Karelerini kafama göre çizmek istiyorum.O şekilde çalışır mı?EK: Eke çizdiğim QR örneğini de koydum.
Karelerini kafama göre çizmek istiyorum.

O şekilde çalışır mı?

EK: Eke çizdiğim QR örneğini de koydum.
0
msb
(15.04.16)
şu dünyada her şey mümkün
0
astaroth
(15.04.16)
kare kod oluşturucu uygulamalar var. onla oluştursan çalışır tabii de senin istediğini tam anlayamadım. kafana göre elle çizip herhangi bir şekilde çalışmasını mı istiyorsun? öyleyse çalışma ihtimali var ama saçma sapan bir şey çıkacaktır.
0
himmet dayi
(15.04.16)
Bu arada yalnızca link eklemek istiyorum.

Çalışırsa ne şekilde, nereden çalıştırabilirim?
0
🌸msb
(15.04.16)
ekteki çalışmıyor. tarayıcı tarıyor tarıyor ama olumlu ya da olumsuz bir sonuca ulaşamıyor.

şu siteyi seversin.
www.visualead.com
0
dahinnotha
(15.04.16)
qr generator şeklinde ararsan benzerlerini bulabilirsin.
0
dahinnotha
(15.04.16)
Ekteki barkod okunmuyor.
Aşağıda ki siteyi kullanıp ücretsiz yapabiliyorsun. İstersen logoluda yapabiliyorsun.
tr.qr-code-generator.com
0
arockm
(15.04.16)
(4)

izmir havaalanı'ndan çeşme'ye nasıl gidilir?

eyup sabri tuncer
yarın sabah 10 civarı havaalanında olacağım. havaş yok galiba doğrudan çeşme'ye, sitede 1 mayıstan sonra başlayacak yazıyor. en rahat nasıl ulaşırım?
yarın sabah 10 civarı havaalanında olacağım. havaş yok galiba doğrudan çeşme'ye, sitede 1 mayıstan sonra başlayacak yazıyor. en rahat nasıl ulaşırım?
0
eyup sabri tuncer
(15.04.16)
Sanırım ordan raylı sistem ile fahrettin Altay a ordan direkt olarak çeşme arabaları kalkıyor.
0
gozu acik sevisen yahudi
(15.04.16)
Havaalanından banliyö treni geçiyor, o da F. Altay'dan geçmez. Halkapınar'dan ya da Hilal durağından metroya geçip o şekilde F. Altay'a gidebilirsiniz.
0
himmet dayi
(15.04.16)
202 numaralı otobüse binip "Üçkuyular Pazaryeri" durağında inin. Oradan Çeşme otobüsüne. İzban'la uzatırsınız işi.
0
teknikekip
(15.04.16)
simay turizm diye shuttle hizmeti veren bir şirket var. ben onu kullanıyorum. gayet de memnunum. en son geçen sene 30 tl'ye gitmiştim.

www.simayturizm.com
0
solipsist
(15.04.16)
(9)

Hepsiburada'da mağaza açmak mantıklı mı?

Wolfware
Bugün aradılar beni kıyafet satıyorum burada mağaza açmak için başvuruda bulunmuştum. Ablanın teki aradı anlattı şartları. Dedi biz aylık ücret almıyoruz. Böbürlene böbürlene. Lakin sattığın ürün başına yüzde 25+kdv komisyon alıyoruz. Oha diyecek oldum dedim biraz düşüneyim. Çok değil mi kardeşler y
Bugün aradılar beni kıyafet satıyorum burada mağaza açmak için başvuruda bulunmuştum. Ablanın teki aradı anlattı şartları. Dedi biz aylık ücret almıyoruz. Böbürlene böbürlene. Lakin sattığın ürün başına yüzde 25+kdv komisyon alıyoruz. Oha diyecek oldum dedim biraz düşüneyim.

Çok değil mi kardeşler ya? Atıyorum 100tllik ürün satıcam 25tl küsuru gidecek bunlara. Arkadaşımda diyor sende üzerine koy. Ama 100 tl eden bir malı 125 tlye satmakta ne bileyim. Öyle mi yapsam sizce?
0
Wolfware
(14.04.16)
ayrinti verin. cevap icin bu bilgi yeterli degil.
0
e haliyle
(14.04.16)
nasıl ya %25+kdv? zaten kdv dahil değil mi satış fiyatına, daha neyin +kdvsi bu ?
bence çok. yani nasıl bir kar oranıyla sattığına bağlı ürünlerini tabii ki ama baya çok bu. %100 karla satsan ürününü, koyduğun karın yarısı bu insanlara gidecek. çüş diyorum
0
naberabi
(14.04.16)
hocam. 100 tl'lik ürünü 125 tl'ye satamazsın zaten. Ürünün piyasa fiyatı bellidir. Sen 100 tl'lik ürünü 70 tl'ye mal edebilirsen 25'ini hepsiburada'ya verip 5 tl'i kar olarak göreceksin. Şöyle düşün. Burada mağaza açında ayda 100 ürün satıp 500 lira kazanabilirsin ya da mağaza açmadan kendi imkanlarınla yine 100 liraya ayda 10 ürün satıp 300 lira kazanabilirsin.

Sayıları uydurduğum için saçma gibi durdu ama Türkiye'nin en çok ziyaret edilen alışveriş sitelerinden bir hatta belki de ilki hb.
0
himmet dayi
(14.04.16)
n11'in komisyonları daha düşüktür diye düşünüyorum .
0
yekzeq
(14.04.16)
@yekzeq N11 olsa keşke. ama 2 hafta oldu başvuralı bir ses yok.
0
🌸Wolfware
(14.04.16)
kargoda bir güzellikleri var mı? onu siz kendiniz mi hallediyorsunuz?
0
baal
(14.04.16)
hocam ben de sana bir soru sorayım konu ile alakalı.
bu satışları gerçekleştirirken herhangi bir fatura fiş kesmek mi gerekir? Bir şirket kurarak mı yapıyorsun bu satısları.
Ben de bir ürün koyup satmak istersem hani bunun vergisi diye tepeme binerler mi hacim büyüyünce
0
skoylu
(15.04.16)
hepsiburada, n11, gittigidiyor gibi yerlerde satis yaparken (ticari anlamda), en azindan sahis sirketi olmak ve fatura kesebilmek gerekiyor.
0
for the record
(15.04.16)
@skoylu

bu bahsettiğimiz sanal mağazaalar zaten senden vergi levhası şu bu istiyor. Tabi mağaza açmak için. Bireyselde satabilirsin ama süreklilik arz ederse ve maliye fark ederse sıkıntı olur.
0
🌸Wolfware
(15.04.16)
(3)

Yapım aşamasında sayfası yapma

bi arkadaşa bakıp sıçıcam
Sevgili ekşi duyuru ahalisi yardımınıza ihtiyacım var. Web sitesi için yapım aşamasındadır sayfasını yapabilecek olan yardımsever gönüllü bir arkadaş aranıyor.
Sevgili ekşi duyuru ahalisi yardımınıza ihtiyacım var. Web sitesi için yapım aşamasındadır sayfasını yapabilecek olan yardımsever gönüllü bir arkadaş aranıyor.
0
bi arkadaşa bakıp sıçıcam
(14.04.16)
Hazır sayfalar vardır internette. index.html diye adlandırıp ana dizine gönderin.
0
himmet dayi
(14.04.16)
Bir kaç bulduğum hazır sayfayı denedim ama çalışmadı. Ya da ben beceremedim. Bu hazır sayfalara da değişiklik yapmak gerekmez mi?
0
🌸bi arkadaşa bakıp sıçıcam
(14.04.16)
yok sanmıyorum. gerek yok ki adamlar yapmış koymuş. onu alıp dayının dediği gibi ana dizine atıcaksın. public_html in içinde index.html olucak o indexte yapım aşamasında sayfası olacak işte.
0
freetakilir
(14.04.16)
(6)

e-devlette üstümüze hacizli arac cikti

adivar
Babamın 1984'te noterden satış yaptığı mobylette hacizli olarak babamın üstünde gözüküyor. Alan kişi üstüne ruhsatı gecirmemis kaptırmış sanırım. 32 sene oncenin mevzusu, noter satış kağıdı da yok ortada. Ne olmuş olabilir ve bizim başımıza is açılır mi arkadaşlar? Boyle bir durumla önceden karşılaş
Babamın 1984'te noterden satış yaptığı mobylette hacizli olarak babamın üstünde gözüküyor. Alan kişi üstüne ruhsatı gecirmemis kaptırmış sanırım.

32 sene oncenin mevzusu, noter satış kağıdı da yok ortada. Ne olmuş olabilir ve bizim başımıza is açılır mi arkadaşlar? Boyle bir durumla önceden karşılaşan oldu mu?

Hacizli demekle ne kastediliyor. Devlet el mi koymuş. El koyduysa koysun sorun yok da bize başka borç harç çıkarır mi?

Durdum yerse başımıza is açıldı. Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
0
adivar
(14.04.16)
Tahminen ödenmemiş vergi borcu çıkacaktır. 32 yıllık bedel de faizi ile birlikte baya para yapar.

Sadece tahmin yürüttüm.
0
himmet dayi
(14.04.16)
yine edevlette borç sorgulama var. oralardan kontrol ettiniz mi?
0
sutlu nescafe
(14.04.16)
parka cekmislerdir, size 32 senelik park ucreti cikarirlar.

saka... cevabi bilmiyorum.
0
e haliyle
(14.04.16)
Araba babanın üzerine ise baba ın borcundan dolayı haciz gelmiştir. Adamın borcundan dolayı babanın üzerindeki arabaya haciz gelmez

Araba babanın ve 32 yıldır da babanın sorumluluğunda kalmış. Arabayla işlenen suçlar trafik paek vs cezalar. Vergiler babanı bağlar
0
efruz
(14.04.16)
Bir arkadaşımın başına benzer olay geldi. Sattığı arabayı aslında satamamış. Alan adam da gidip birine çarpmış o arabayla. Mahkemeler bilmemneler. Herifi amerikadan getirdiler zorla bu iş için. Dikkat ol.
0
alperz
(14.04.16)
Babamın üstüne başka araç var iki tane daha ve onlarda herhangi bir sorun yok. Babamın borcu yok zaten. Vergi dairesi borç sorgulamada da borç gözükmüyor.
0
🌸adivar
(15.04.16)
(4)

Laptop Windows Lisansı

Mehmet Ersoz
Merhaba,Elimde Windows 7 Home Recovery DVDsi var eski bir Sony Laptopa ait.Acaba bu Windows'u başka bir makinede kullanabilir miyim yoksa sadece satın alınan Laptopta mı geçerlidir?Saygılar
Merhaba,

Elimde Windows 7 Home Recovery DVDsi var eski bir Sony Laptopa ait.

Acaba bu Windows'u başka bir makinede kullanabilir miyim yoksa sadece satın alınan Laptopta mı geçerlidir?

Saygılar
0
Mehmet Ersoz
(14.04.16)
Lisans daha önce kullanıldıysa başka bir bilgisayarda kullanamazsın. Yükleme yapar ama lisans yemez. Crack yapman gerekir.
0
himmet dayi
(14.04.16)
özellikle bir lisans aktive etmedim. laptop zaten kurulu gelmişti. laptoptan silicem ve windowsu bir başka bilgisayara kurucağım.
0
🌸Mehmet Ersoz
(14.04.16)
olmaz bildiğim kadarıyla. bir kere aktifleştirilmiş çünkü o seri numarası.
0
sutlu nescafe
(14.04.16)
microsoft'u arayıp derdini anlatıyorsun, windows lisansım var eski biligisayarımı kullanmıyorum artık, ondan sildim, o bilgisayarı kırdım vs. Başka bilgisayara kuracağım diyorsun, onlar da sana yeni key veriyor.
Bunu yaparken senin dediğin key birden fazla kez aktive edilmeye caşısılmış mı onu kontrol ediyorlar.
0
okumayi sevmeyen okur
(14.04.16)
(2)

Ekran böyle oluyor

ya ben lan neyse
video izleyince böyle oluyor. blok blok siyahlıklar. ya da tam bir siyahlık. gif dolu sayfalarda da aynı durum... ekran kartım hd radeon 7850.kartta donanımsal bir sorun mu var yoksa yazılımsal mıdır?
video izleyince böyle oluyor. blok blok siyahlıklar. ya da tam bir siyahlık. gif dolu sayfalarda da aynı durum... ekran kartım hd radeon 7850.

kartta donanımsal bir sorun mu var yoksa yazılımsal mıdır?
0
ya ben lan neyse
(14.04.16)
Güncel sürücüsü yüklü değilse güncellemeyi dene. Yüklüyse de eski sürümlerden birine dönmeyi dene.
0
himmet dayi
(14.04.16)
update manyağı abiler seni görse döverdi hocam.
0
freetakilir
(14.04.16)
(8)

düğün zamanı - ne takmalı?

galandar kostumu
evett, sezon acıldı evlenen evlenene. ben de akraba dugunu dısında pek dugune gitmiş degilim. hatta ilk olacak sanırım.üniversiteden arkadasım evlenen, cok severim ama son yıllarda istanbul'un 2 ucunda oldugumuz icin cok gorusemedik. ben diyorum bi yarım takayım, annem diyor ceyrek tak yeter. gönül
evett, sezon acıldı evlenen evlenene. ben de akraba dugunu dısında pek dugune gitmiş degilim. hatta ilk olacak sanırım.

üniversiteden arkadasım evlenen, cok severim ama son yıllarda istanbul'un 2 ucunda oldugumuz icin cok gorusemedik. ben diyorum bi yarım takayım, annem diyor ceyrek tak yeter. gönül ister ki maddi durumlar iyi olsun bilezik takalım ama su ara oyle bi mod yok maalesef. ne takılmalı? onun yerine gecen seneden kalan 100 eurom vardı, euro bölgesine balayına gitcek dugunden sonra. onu mu taksam direk?
0
galandar kostumu
(14.04.16)
bence çeyrek
0
gazozailacatmauzmani
(14.04.16)
Ceyrek iyidir.
0
innerbliss
(14.04.16)
Ben de çeyrek diyorum ve 3 çeyrek ile uğurluyoruz.
0
himmet dayi
(14.04.16)
çeyrek
0
sta
(14.04.16)
aranızda hiç liberal, ortayolcu yok mu ya? 100 euro bana ortayol gibi gelmişti. bu arada alelade bi arkadas diil, gorusemeseniz de her derdinizde elinden geleni ardına koymacak cinste dost. ayy ne zor işler
0
🌸galandar kostumu
(14.04.16)
para takmak samimiyetsiz. tak çeyreği, iç limonatayı.
0
naberabi
(14.04.16)
Ya yarım tak ya çeyrek. Çok yakın arkadaşınsa, çeyrek ile beraber bir hediye götürebilirsin.
0
of dream and drama
(14.04.16)
ben üniversiteden ev arkadaşıma tam altın taktım
0
sanal cicek
(15.04.16)
(4)

App yerine html

yons
Flash'in yerine html5'in gecmesi gibi mobil app'larin yapabildiklerini ileride html6 yapabilir mi? Direk www uzerinden ulasilabilmesi seklinde. Her web sitesi veya her islem icin ayri uygulama cikarilmasi sacma gelmeye basladi bana.
Flash'in yerine html5'in gecmesi gibi mobil app'larin yapabildiklerini ileride html6 yapabilir mi? Direk www uzerinden ulasilabilmesi seklinde.
Her web sitesi veya her islem icin ayri uygulama cikarilmasi sacma gelmeye basladi bana.
0
yons
(14.04.16)
Native hıza erişemese de html5 ile hybrid uygulamalar geliştirmek gayet mümkün. html6 ne getirecek, mobilde native'e yakın hızı sağlayacak mı bilmiyorum ama

(bkz: ionic)
(bkz: phonegap)
(bkz: apache cordova)
0
IncredibleMau
(14.04.16)
şuan mobil uygulamaların yaptığı bazı şeyleri mobil tarayıcılarda yapabiliyorsun ama cihaza tam hakimiyet için app şart. buna karar verenler de platform sahipleri oluyor haliyle, adam "ben desteklemiyorum bunu" dediği zaman hiçbir şey diyemiyoruz.

burada sıkıntı bir şeylerin geriden gelmesi değil bence, adam seni kendi uygulama marketine mahkum etme ve dijital ürünler için %30 komisyon alma fırsatı yakalamışken neden böyle bir iyilik yapsın ki?

mesela apple "kanka ben webrtc falan eklemem tarayıcıya, kamera mikrofon olayına gireceksen app yazıcan mecbur" diyebiliyor ya da başka bir üretici "kanka bu özelliği eklemek çok zormuş lan" deyip beş senede ekliyor.

aynısını masaüstü tarayıcılara yapamıyorlar çünkü oraya tam hakim değiller.

her web sitesi ve işlem için uygulama çıkarma işi de "beyler bi milyon uygulama var, ipini koparan uygulama çıkarmış, en iyisi bizim amiral gemisi bi uygulamayı kenarda tutalım ama bunun içinden 20 uygulama çıkaralım ki kalabalık yapsın, ana ürünü kullanmayan biri belki küçük ürünlerden birini kullanır da zamanla ikna olur" düşüncesinden ortaya çıkıyor.

ben böyle düşünüyorum.
0
hayirsiz
(14.04.16)
Bence çok iyi bir mantık kurmuşsun. Sen bunu söyleyince ben de "ne güzel fikir" diye düşündüm bi anda. Bence söylediğin sisteme doğru giden ama çok yavaş ilerleyen bir durumdayız. Mobil siteler giderek mobil uygulamalara benziyor, artık web siteleri de uygulamalar gibi bildirim merkezine bildirim bırakabiliyor (Windows 10 ve Mac OS'te oluyor bunlar)

@hayirsiz'in söyledikleri de mantıklı ancak ben çok katılmıyorum. Neticede tarayıcı üzerinden çalışacak çok yetenekli bir site için HTML6 gibi bir sistem gelecekse apple da "yok kanka sen benim markete yazacaksın mecbur" demek yerine safari'yi buna uyumlu hale getirmeye çalışacak. Sonuçta apple market olayında tekel değil. Karşısında android gibi açık kaynak kodlu bir rakibi var. Açık kaynak kodlu bir sistemle yarışmak için de olabildiğince esnek olmalı bence. Şu an apple'ın mobil işletim sistemindeki bir çok özellik android ile hayatımıza giren özellikler (tweak, 3. parti klavyeler, kontrol merkezi). Bu nedenle HTML6 gibi (senin bahsettiğin özellikte bir sistem) bir şey gelecek olursa apple bu konuda da esneklik göstermek durumunda kalacaktır.
0
himmet dayi
(14.04.16)
@himmet dayi

Android açık kaynak ama telefon üreticileri market ve birkaç şey için cihaz başına lisans bedeli ödüyor Google'a. Hem bütün uygulama marketleri aynı fiyat politikası güderken -Google, Apple, hatta "hani bana" diyen Facebook bile %30 alıyor- bunu bırakıp html5 gibi özgürlükçü bir teknolojiye tam destek vermezler diye düşünüyorum.

valla çok güzel demişsin, umarım ben haksız çıkarım da ortalık biraz canlanır.
0
hayirsiz
(15.04.16)
(3)

Vergi Olayi

orlandu tg cid
Arkadaslar cok acil bir sorum var :Ozel bir sirket tarafindan Yurt disina gorevlendirme ile gonderildim. 6 aydir yurt disindayim . Gecen ay bordromu istedigimde sirketin gunluk harcirahlarimi gelir gibi gosterdigini fark ettim . Bu kalem benim gelir tabloma girince vergi dilimim olmasi gerektiginden
Arkadaslar cok acil bir sorum var :

Ozel bir sirket tarafindan Yurt disina gorevlendirme ile gonderildim. 6 aydir yurt disindayim . Gecen ay bordromu istedigimde sirketin gunluk harcirahlarimi gelir gibi gosterdigini fark ettim . Bu kalem benim gelir tabloma girince vergi dilimim olmasi gerektiginden cok once degistigi icin daha fazla vergi oduyorum . Hukuksal ve finansal olarak sirketin bunu yapmaya hakki var midir acaba ?

Tesekkurler.
0
orlandu tg cid
(14.04.16)
İyi de hocam bu parayı sana harcayasın diye yatırıyorlar. Onlar gider gösteriyor ve kayıtlarda o para senin hesabına yansıtılıyor. Elbette sana gelir olarak gözükecek. Bunu şirket yapmıyor. Olması gereken bu zaten. Harcırah dışında ikramiye, bayram harçlığı vb. ödemeler de senin gelirin olarak görünür.
0
himmet dayi
(14.04.16)
www.verginet.net

Belli kısmı vergiden istisna.
0
amarat
(14.04.16)
Tesekkurler Hocam , ben bu parayi gelir olarak dusunmemistim cunku bu para gorevde oldugum icin yol-yemek masrafi adina verilan bir para . Yani benim cebima girip diledigimce harcayabilecegim bir para degil zira tam olarak gunluk yemek+yol parasini ancak karsilayacak bir miktar . Fakat doviz cinsinden oldugu icin turk parasi karsiligi neredeyse maasa denk geliyor . Ha ben kotu niyetli olurum as evine giderim veya gunde 3-4 saat yurumeyi goze alirim filan bir sekilde bu parayi ceba atma sansim var fakat bunun uzerinden direkt olarak bana vergilendirilme yapilmasi cok mantikli gelmedi . Devlet kurumlarinda boyle bir olay yok bildigim kadariyla .
0
🌸orlandu tg cid
(14.04.16)
(14)

Hastanede silah

denlar
Tedavisini yapacağım bi hasta emekli polisti ve taşıma ruhsatı falan varmış. Ben de bi dahaki seansa böyle gelmemesini rica ettim. Hasta da bunu kabul etmedi, şimdi baktım internetten hastanede görev dışı kullanamama gibi durumu da yokmuş. ben de başka doktordan tedavisini yapmasını rica ettim. Yap
Tedavisini yapacağım bi hasta emekli polisti ve taşıma ruhsatı falan varmış. Ben de bi dahaki seansa böyle gelmemesini rica ettim. Hasta da bunu kabul etmedi, şimdi baktım internetten hastanede görev dışı kullanamama gibi durumu da yokmuş. ben de başka doktordan tedavisini yapmasını rica ettim.

Yaptığım etik midir? Aslında bayağı sinirlendim herife de bi şey demedim.
0
denlar
(14.04.16)
Polisin/emekli polisin silah taşımasının neresi garip anlamadım. Biraz abartılı tepki vermişsiniz. Türkiye ile de alakası yok bence, her ülkede polis silah taşır.
0
Abdurrahman
(14.04.16)
Bence ayıp etmişsin.
0
himmet dayi
(14.04.16)
onun taşıma hakkı, seninde hastayı reddetme hakkın var ikinizde kendi çapınızda haklısınız. görev dışındaki polisin bile silahla gezmesini saçma ve gereksiz buluyorum.
0
kuzey li
(14.04.16)
Amerika'da hastanelerin doner kapisinda kocaman bir silah isareti ve uzerinde cizgi var. Ki orada herkesin tasima hakki var. Hastanede güvenlik guvenlik gorevlilerince saglandigi muddetce iceriye silahla girilmesinin gecerli bir sebebi yok.
0
shadowcat
(14.04.16)
Adam edebiyle gelip gittiyse size ne zararı var anlamadım?

Neticede devlet "sen silah taşıyabilirsin" demiş. Belki de başkaca özel durumları da var, taşımasını gerektiren. Bence de hoş olmamış.
0
kartallar yuksek ucar
(14.04.16)
@kartallar Sadece emekli bir polisin neden silah tasıması gerektigini anlayamıyorum. Devletin yaptığı herşeyin doğru olduğunu düşünmüyorum. Hatta çoğu şey yanlış bence.
0
🌸denlar
(14.04.16)
@acemi öyle bir yazmışsın ki sanki bütün polisler terörle mücadelede, organize işlerde çalışıyor. çoğu karakolda çay içip esra erol izleyerek emekliliği bekliyor, hangi iş yapmadan bahsediyorsun. çoğu silahın ona verdiği tehdit etme gücünü seviyor emekli olunca bile taşımaktan vazgeçmiyor.
0
kuzey li
(14.04.16)
@denlar, adamın çalıştığı dönemden düşmanları, kin tutan suçlular olabilir.
0
kartallar yuksek ucar
(14.04.16)
@kuzey li, zaten daha ilk konusmaya giriste "ben polisim iyi tedavi yapacan diye girdi" konusmaya.
0
🌸denlar
(14.04.16)
Bu tip insanlar emekli olduktan sonra kaybettikleri statüyü ve gücü böyle silah taşımaya devam ederek tekrar tesis etmeye çalışıyorlar kendilerince. Hakkı var mı yok mu bilmiyorum ama silahla girme hakkı varsa bile bunlar genelde psikopat ruh hastaları olduğu için silahı yanındayken kabul etmemen gayet normal. Ben olsam ben de yanaştırmazdım yanıma.
0
angelus
(14.04.16)
@kartallar, aynen öyle kanka, en ufak bi seyde sinirlenmeyecegi, sinirlenip gözünün bi sey görmeyecegi durumun olmamasinin garantisi yok. cogu alanda oldugu gibi bu alanda da kalifiye personelimiz yok. her türlü devlet arkasinda tabi polislerimizin. o yüzden onun icin bi sorun yok.

bu arada sadece hastanelerin psikiyatri bölümüne silahla girilemiyormus. ilgilenenler icin.
0
🌸denlar
(14.04.16)
lafa o kafayla giren bi adam için iyi yapmışsın. onu söylemeseydin bence yanlış yapmışsın derdim. çünkü silahı başka bi yerde bırakmak da çok güvensiz. atıyorum arabasında bıraksa araba çalınsa çok başı ağrır. yani muayenehaneye giricem şunu şuraya bırakayım çıkınca alırım diyemez. yani devamlı tabanca taşıyan biri %99 kabul etmez o dediğini.
0
xenophobe
(14.04.16)
kanunu var bunun, yazilmadiysa.

bildigim kadariyla silahla tedaviye gelebiliyor bu kardesimiz.

...
0
e haliyle
(14.04.16)
belinde silah olan tanımadığım biriyle aynı oda da yalnız bulunmazdım..
0
mr fusion
(14.04.16)
(9)

Amerika'da araç kiralama

kutkut
Aracı Los Angeles'tan alıp New york'ta bırakmak mümkün mü ? Daha önce böyle bir şey yapan oldu mu ?Böyle bir niyetim var bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.
Aracı Los Angeles'tan alıp New york'ta bırakmak mümkün mü ? Daha önce böyle bir şey yapan oldu mu ?
Böyle bir niyetim var bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.
0
kutkut
(14.04.16)
mümkün ancak parayı çok isterler :(
www.enterprise.com dan bakabilirsin. benim olduğum yerde bir tek o vardı ordan kiralamıştım.
0
fakyoras
(14.04.16)
Normal kiralama bedeli üzerinden ekstra ödemem gereken bir tutar mı ?
0
🌸kutkut
(14.04.16)
aynen öyle, bir başka eyatele bırakmak isteyince ekstra para istiyorlar. bir de sigorta filan yaptırınca fiyat çok çok artar. ( ne kadar süreli kiralayacağınızı bilmiyorum ama 4500 kilometre :) )

onun yerine bir araba alsanız daha uygun olabilir. dönerken de satarsınız 500 600 dolar ucuzuna
0
fakyoras
(14.04.16)
ekstra bir tutar olarak gözükmez ama aldığın ve bıraktığın şehirler farklı olursa günlük bedeli daha yüksek çıkar genelde. kiralamacıların sitelerinden sorgulayabilirsin.
0
kint
(14.04.16)
New York ile ilgili problem olabilir. Ben Buudget'tan kiralamıştım (Kansas City). Aracın New York'a giremeyeceği ile ilgil bir madde vardı. Sebebini bilmiyorum.

Ancak az önce budget.com'dan dediğinizi denedim. Rezervasyon için herhangi bir uyarı vermedi ve fiyat farkı da uygulanmadı.
0
himmet dayi
(14.04.16)
San Francisco'dan kiralayıp, Las Vegas'ta bıraktım ve fark ücreti ödemedim. Arabanın günlük fiyatı da uygundu. Yamulmuyorsam 25 dolar gibi bir şey.
0
fever
(14.04.16)
3 aylığına dil okulu için San Diego'ya gidicem. Dönüş biletini NY'den alıp bi araç kiralayıp öyle dönmek istedim ama 2000 usd'lik bi araba alıp hem 3 ay kullanıp hem o yolu alıp dönerken satmakta mantıklı tabi ama araba almanın külfetleri var mıdır bilemiyorum.
0
🌸kutkut
(14.04.16)
Kiralarken su su eyaletlere gidilebilir yazar.

4500km lik yolu arabayla tek basina gitmeyi mi dusunuyorsun?

Araba almak cok zor degil, craigslistten filan alabilirsin. Ama arabayi iyice incelemek gerek, elinde patlamasin :)


Eger araba alirsan kullanmadigin gunlerde kurstaki arkadaslarina kiralayabilirsin. (tabi adamlari iyi tanimak gerek, alip kacmasinlar :))
0
fakyoras
(14.04.16)
kiralayacağın yeri ve tarihi mesajla ilet bi bakayım. geçen ay bayağı bir araştırmıştım kampanyalar vs. en uygununu belki bi şey çıkar.
0
mr.goodcat
(14.04.16)
(1)

İngilizce Çeviri

helal olsun ustasi
"Teknik Öğretmen" ünvanının ingilizcesi "Technical Teacher" mıdır? 1. Evet ise, Kısaltması nasıl yazılır? "Tech. Tch." gibi bişi mi? Nedir?2. Hayır ise, doğrusu nedir? Kısaltması nasıl yazılır?Şimdiden teşekkürler...
"Teknik Öğretmen" ünvanının ingilizcesi "Technical Teacher" mıdır?

1. Evet ise, Kısaltması nasıl yazılır? "Tech. Tch." gibi bişi mi? Nedir?

2. Hayır ise, doğrusu nedir? Kısaltması nasıl yazılır?



Şimdiden teşekkürler...
0
helal olsun ustasi
(14.04.16)
Çeviri doğru, kısaltma: Tech. Teach.
0
himmet dayi
(14.04.16)
(2)

Gümrükten elinde elektrik süpürgesiyle geçmek

oz suser
duyuru ahalisi merhaba,Yurtdışından almış olduğumuz elektrik süpürgesini valizin içine atıp getirsek , ya da kolisiyle uçağa versek herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız?
duyuru ahalisi merhaba,
Yurtdışından almış olduğumuz elektrik süpürgesini valizin içine atıp getirsek , ya da kolisiyle uçağa versek herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız?
0
oz suser
(13.04.16)
Yaşamazsın. Ben araç için elektrik süpürgesi almıştım, valizde getirdim. Kabine de sokarsın, problem olacağını sanmıyorum.
0
himmet dayi
(13.04.16)
teşekkürler himmet dayi :)
0
🌸oz suser
(13.04.16)
(2)

swift öğrenmek istiyorum

passion rules the game
programlama dili olan. kitap tavsiye edebilecek var mı?danke.seviye: sıfır.
programlama dili olan. kitap tavsiye edebilecek var mı?
danke.

seviye: sıfır.
0
passion rules the game
(12.04.16)
ray wenderlich
0
la mort heureuse
(12.04.16)
apple kendi dağıtıyor swift kitabını zaten. ingilizce kitap ama zaten türkçesi yok. bu dili öğreneceksen de ingilizce bilmelisin bence.
0
himmet dayi
(12.04.16)
(1)

Bir pozisyona şirketin kendi sitesinden başvurmak

donkisot
Kariyer.net'te tam istediğim nitelikte bir iş gördüm. Önce kariyer.net'ten başvuru yaptım. Ardından hızımı alamayarak şirketin uluslararası kariyer sitesinden başvuru yaptım. Olumlu veya olumsuz bir etkisi olur mu ?Edit: Pozisyon zorunlu olmayan yaz stajı ile ilgili
Kariyer.net'te tam istediğim nitelikte bir iş gördüm. Önce kariyer.net'ten başvuru yaptım. Ardından hızımı alamayarak şirketin uluslararası kariyer sitesinden başvuru yaptım. Olumlu veya olumsuz bir etkisi olur mu ?

Edit: Pozisyon zorunlu olmayan yaz stajı ile ilgili
0
donkisot
(12.04.16)
Herhangi bir etkisi olmaz.
0
himmet dayi
(12.04.16)
(3)

Yurtdışından gelen cep telefonu kaydı sorunu

gemini stonehead
Selamlar arkadaşlar,Benim arkadaşım bana Amerika'dan iphone getirmişti, ben de bunu 12 Kasım 2015'te kullanmaya başladım. Hat annemin üstüne. Annem de yurtdışından 28 Eylül'de gelmişti, onun üstüne kaydedelim dedik. Eskiden sadece para ödüyorduk iş biliyordu ben yine öyle sandım. Annem vergiyi 16 K
Selamlar arkadaşlar,

Benim arkadaşım bana Amerika'dan iphone getirmişti, ben de bunu 12 Kasım 2015'te kullanmaya başladım. Hat annemin üstüne. Annem de yurtdışından 28 Eylül'de gelmişti, onun üstüne kaydedelim dedik. Eskiden sadece para ödüyorduk iş biliyordu ben yine öyle sandım. Annem vergiyi 16 Kasım'da yatırmıştı. Ben de başka bir şeye gerek yok sandığım için rahat rahat takıldım, meğer bürokrasisi bitmez ülkemde bir de e-devletten kaydettirmek gerekiyormuş. Annemin internet bankacılığı ile arası olmadığı için anca ben farkettim, annem şifre aldı filan denedim, diyor ki 120 gün süresi geçmiş. Bu durumda ne yapabilirim, yardım lütfen!

Aklıma gelenler:
-Yurda giriş tarihi uydurmak (bakıyorlar mi ki bir daha?)
-Kendim yeni geldiğim için kendi adıma kaydettirmek ama vergiyi annem ödedi, eşleştirebilirler mi?
-BTK'ya ben vergisini yatırmıştım ahanda bu da dekontunu kopyası diye email atsam dikkate alırlar mı?

Önerilerinizi bekliyorum, zaten bunun farkında olmadığım için yeni telefon kayıt hakkım 1 sene ileri gitmiş, sinir oldum, bari telefonum kapanmasın.

Çok teşekkürler!
0
gemini stonehead
(11.04.16)
- Yurda giriş tarihi uydurmak (bakıyorlar mi ki bir daha?)
+ bakıyorlar diye bir durum yok. e-devlet üzerinden kayıt edildiği için sistemde otomatik görünüyor zaten yurda son giriş tarihi.

- Kendim yeni geldiğim için kendi adıma kaydettirmek ama vergiyi annem ödedi, eşleştirebilirler mi?
+ Vergi öderken kimlik numarası ibraz edildiği için yeniden vergi ödenmesi gerekiyor. eşleştirmek mümkün değil.

- BTK'ya ben vergisini yatırmıştım ahanda bu da dekontunu kopyası diye email atsam dikkate alırlar mı?
+ Yine üstteki cevaba göre kimlik numarası üzerinden vergi ödendiği için dekont hiçbir işe yaramayacaktır.

Öneri: süre dolmadan yeniden vergisini ödeyip kendi adınıza kayıt yaptırmak.

Ödediğiniz vergiyi (annenizin ödediği) geri almanın yollarını araştırın.
0
himmet dayi
(11.04.16)
anneniz harcı yatırırken imei numarasıyla yatırmış olmalı. dolayısıyla e-devletten girip imei numarasıyla kayıt yapmak istediğinizde ödendiğine dair bilginin görünmesi lazım. eğer görünüyorsa zaten oradan anında bitirirsiniz kayıt işini. fakat 120 günü aştığı için çıkmayabilir. bu durumda btk'ya danışmak lazım, belki izin verirler kayıt yapmanıza. en kötü ihtimalle yatırdığınız harç yanar.
0
orient blue
(11.04.16)
annenizin üzerine kayıt olmaz artık. vergiyi iade almanız lazım. btk'yı arayıp sorun nasıl iade alabilirim diye. iade olmuyorsa sizin tc kimliğinize aktarsınlar vergiyi (tabi mümkünse).
0
mr.goodcat
(11.04.16)
(6)

Amerikaya Uçak Bileti ?

valimutlubenmutlu
Selam dostlar.Eylülde 4 aylığına Los Angeles'a gideceğim. Atıyorum uçak biletini tek yön baktığımda 1500 TL'den başlıyor, gidiş dönüş baktığımda 1100 liraya bulabiliyorum. Bu dengesizliğin sebebi nedir.Bir de dönüşü new york'tan yapmak istiyorum bu seferde biletleri tek tek almam gerektiğinden fiyat
Selam dostlar.
Eylülde 4 aylığına Los Angeles'a gideceğim. Atıyorum uçak biletini tek yön baktığımda 1500 TL'den başlıyor, gidiş dönüş baktığımda 1100 liraya bulabiliyorum. Bu dengesizliğin sebebi nedir.
Bir de dönüşü new york'tan yapmak istiyorum bu seferde biletleri tek tek almam gerektiğinden fiyat artıyor. Nasıl çare bulurum bu duruma.
0
valimutlubenmutlu
(07.04.16)
İkisini de gidiş dönüş alın, dönüşleri yakarsınız.
0
himmet dayi
(07.04.16)
Dönüşleri yakarken bende yanmaz mıyım ? Parayı iade ederler mi ?
0
🌸valimutlubenmutlu
(07.04.16)
Tek tek alma, bir çok sitede multi-city olarak arama yapabiliyorsun.

Gidişi IST-LAX, dönüşü NYC-IST olarak ara.
0
cakabo
(07.04.16)
Tek tek aldiginda standart bilet satin alirken gidis donus aldiginda iptal edilemeyen veya degistirilemeyen promosyonlu bilet aldigin icindir. Yani site sana oyle sunuyor.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(07.04.16)
Biletler tek yon pahalidir.

New yorktan doneceksen

Multi-city flight olarak al, turkcesi cok noktali ucus.

Ist-lax, nyc-ist olarak ara.

Ekobilet in sitesini begeniyorum bu konuda.

Sakin tek yon bilet alma.
0
kuehles blondes
(07.04.16)
skyscanner da çok yönlü bilet bak. gidişi dönüşü secebilirsin.
0
isminivermekistemeyensuser
(07.04.16)
(4)

Steam oyunlarında grafik işlemci seçimi

Euxinos007
Normal uygulamalarda "sağ tık grafik işlemciyle çalıştır" yapıyoruz ama steam'den yüklediğimiz oyunlarda bunu nasıl yapabiliyoruz ?.
Normal uygulamalarda "sağ tık grafik işlemciyle çalıştır" yapıyoruz ama steam'den yüklediğimiz oyunlarda bunu nasıl yapabiliyoruz ?.
0
Euxinos007
(06.04.16)
steam'den masaüstüne kısayol gönderip oradan çalıştırınca oluyor mu?

ikinci bir seçenek de steam'i açarken grafik işlemci ile çalıştırmayı dene.
0
himmet dayi
(06.04.16)
yok. sağ tık yapınca çıkmıyor.
0
🌸Euxinos007
(06.04.16)
o zaman ilgili oyunun steam kısayoluna sağ tıklayıp hedef bölümünü kopyala. ardından grafik işlemci ayarlarına girip 'şu programı bu işlemci ile çalıştır' gibi bir seçenek varsa oraya ekle.
0
himmet dayi
(07.04.16)
ekran kartının ayar menüsünü açıp ekran kartıyla çalışacak listesine C:\Program Files\Steam\steamapps\common altında ilgili oyunun exesini eklemen yeterli olacaktır.
0
atymaty
(07.04.16)
(11)

çizim nasıl olmuş?

rayde
http://i.hizliresim.com/JANG85.jpghttp://i.hizliresim.com/57XvE5.jpgben yapmadım yalnız.
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

ben yapmadım yalnız.
0
rayde
(06.04.16)
kusursuz denemez ama bayagi iyi.
0
bohr atom modeli
(06.04.16)
ben de beğendim.

amatör ise çok iyi, profesyonel ise eh.
0
himmet dayi
(06.04.16)
@himmet dayi, ikisinin arasi gibi bir sey. Cizim yapmayalı 2 3 yil olmus biri.
0
🌸rayde
(07.04.16)
çizim kedi orijinalinden daha sempatik olmuş :)
0
kuzey li
(07.04.16)
güzel güzel
0
nucleon
(07.04.16)
Çok güzel
0
lilidance
(07.04.16)
Resimdeki kedi kafayi tam koyamamis:)
0
shadowcat
(07.04.16)
bi özelliği yok bunu yapabilen insan çok.
0
acımasız gerçekler
(07.04.16)
iyi
0
grid
(07.04.16)
güzel
0
Alt4y
(07.04.16)
güzel olmuş
0
sanguine mcqaer
(07.04.16)
(3)

Yozgatlilar neden sevilmez? (Sevilmiyorlar mi ya da)

engiribord
Merhabalar, gitmedigim bir yer. Enistem Yozgatli. (Aslinda Ankara'da dogup buyumus ama kokenleri Yozgat.) Kime desem "Iyy Yozgatli mi? Hic sevmem." diyor. Ama bu insanlar alakasiz, genci yaslisi. Sonra sunu gordum genel bir kani var boyle. Bunun sebebi nedir acaba?
Merhabalar, gitmedigim bir yer. Enistem Yozgatli. (Aslinda Ankara'da dogup buyumus ama kokenleri Yozgat.) Kime desem "Iyy Yozgatli mi? Hic sevmem." diyor. Ama bu insanlar alakasiz, genci yaslisi. Sonra sunu gordum genel bir kani var boyle. Bunun sebebi nedir acaba?
0
engiribord
(06.04.16)
Abi baydı bu anti-yozgat geyiği artık. İnternette 'fenomen' haline getirdiler yozgat'ı, her türlü geyiği yapıyorlar. o yüzden işte bazı salaklar da 'ıyy yozgat mı' diyebiliyor.

benim en yakın arkadaşlarım yozgat'lı. kendileri de aileleri de gayet normal, hatta normalden öte çok saygıdeğer insanlar.
0
himmet dayi
(06.04.16)
memleket muhabbeti yapan adamdan uzak dur.
0
bohr atom modeli
(06.04.16)
Hahah avusturya'daki gurbetcilerin cogu yozgatli ve buraya gelip gorsen sanirim sen de sevmezdin :/
0
kuehles blondes
(07.04.16)
(3)

onay bekleyen sözlük hesabımın onay sırasının artması

utepils
yaklaşık 1 sene önce 10 entryi tamamladım, geçen 8137. sıradaydım şu an 8615.gittikçe artıyor bu sıra 20k'dan düştüm şu anda bu artışın sebebi nedir?bide tahminen onay ne zaman gelir 1 sene civarı daha beklemem lazım gibi sanki.
yaklaşık 1 sene önce 10 entryi tamamladım, geçen 8137. sıradaydım şu an 8615.

gittikçe artıyor bu sıra 20k'dan düştüm şu anda bu artışın sebebi nedir?

bide tahminen onay ne zaman gelir 1 sene civarı daha beklemem lazım gibi sanki.
0
utepils
(06.04.16)
7 ay. Hatta 6 ya bile düşebilir.
0
sherlockun kizi
(06.04.16)
ortalama 18 ay suruyor ona göre hesapla.
0
kotuseyleryapaniyikimse
(06.04.16)
mevcut yazarlardan çaylak yapılanlar sıralamada önüne geçer. o yüzden sıralaman artar.
0
himmet dayi
(06.04.16)
(4)

ford focus'tan hyundai accent blue'ya geçmek

cekilmis gayfe
attan inip eşeğe binmiş gibi olur muyuz yoksa çok fark yok mu? focus 2014 modeldi, araç çok seri kedi gibi atılıyordu öne, çok memnundum. hyundai accent kullanan varsa memnunlar mı diye sormak isterdim.
attan inip eşeğe binmiş gibi olur muyuz yoksa çok fark yok mu? focus 2014 modeldi, araç çok seri kedi gibi atılıyordu öne, çok memnundum. hyundai accent kullanan varsa memnunlar mı diye sormak isterdim.
0
cekilmis gayfe
(05.04.16)
128 - 132 bg accent de bu beklentini karşılar. Ben accenti tercih ederim şahsen. Ford kaba ve sert gelmişti.
0
rhan
(05.04.16)
accent kullanmadım ama focus konfor bakımından bence epey iyi. vites geçişleri, koltuğun konumu ve rahatlığı o aracı kullanmayı cazip kılıyor. benzer özellikler accent'te de varsa sıkıntı yaşamazsın.
0
himmet dayi
(05.04.16)
uzun yol yapıyorsan virajlara focusla girer gibi girme.
0
sos fistik olsun mu
(05.04.16)
olursun :(
0
drink the stars
(05.04.16)
(3)

Türkcell 4.5g

atcapar
İPhone 6 kullanıyorum ayarlara girip 3G yerine lte yaptım ancak gene 3G göstermeye devam ediyor. Sim kart değiştirmiştim neden 4.5 yazmıyor sol üstte ?
İPhone 6 kullanıyorum ayarlara girip 3G yerine lte yaptım ancak gene 3G göstermeye devam ediyor. Sim kart değiştirmiştim neden 4.5 yazmıyor sol üstte ?
0
atcapar
(01.04.16)
bulunduğunuz yerde 4g çekmiyor olabilir? 4gli istasyon sayısı 3g'linin 3'te 1'i kadar şu an.
0
mattiadestro
(01.04.16)
belli bir süre sonra geliyor.
0
himmet dayi
(01.04.16)
Operatöre mesaj göndermek gerekiyormuş aktif olması için. Bana mesaj gelmişti, "sms yollayın şimdiden kaydınızı alalım" minvalinde.
0
heritage
(01.04.16)
(8)

4.5G?

animalman
Hani saat 00.01'de uçacaktık? Sizde durum ne? Vodafone da Henüz bi cacık yok
Hani saat 00.01'de uçacaktık? Sizde durum ne? Vodafone da Henüz bi cacık yok
0
animalman
(01.04.16)
geldi bana 35mbps
edit: vodafone bu arada
0
naberabi
(01.04.16)
Benim ekranda 4.5g yazmiyor ama netim hızlı gibi. Gelmiş mi anlamadım
0
eylul
(01.04.16)
Bende de 4g yazmıyor ama hizlanma var. Neden yazmiyo anlamadim. Ayarlardan lte acik, smsle basvurdum da.
Turkcell.
0
rayde
(01.04.16)
Turkcell ucmaya calisiyo. LTE 50 mbit down, 5 mbit up
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(01.04.16)
Turkcell, 53Mbps download, 16mpbs upload. Telefonum 150mbps'ye kadar destekliyor ama iyi bence.

ikinci test: 43mbps download, 45mbps upload. vuhuu upload için kullanacağım bunu sanırım :)
0
rodriguez2
(01.04.16)
bende daha da yavaşladı.
turkcell.
0
peggy
(01.04.16)
Bende 85 MBit LTE
Ayrıca 3G de çok hızlanmış. 20 MBit kadar da 3G ölçüyorum.
0
himmet dayi
(01.04.16)
Bu arada yaptığınız her speedtest'in 150 mb kadar data harcadığını okumuştum. İlk hevesle test edip durmayın valla girer ay sonunda. Benden uyarması
0
🌸animalman
(01.04.16)
(6)

Bu Araba Nasıl? Toyota Yaris

aradaki uzaklik
bu araba alınır mı? 1.0 motor sorun yaratır mı? (Şehir içi kullanım). Bir de bu arabada hillholder var mı nasıl anlarız?
bu araba alınır mı? 1.0 motor sorun yaratır mı? (Şehir içi kullanım). Bir de bu arabada hillholder var mı nasıl anlarız?
0
aradaki uzaklik
(31.03.16)
link yok.

link yok dememin sebebi dediğin modelden 2004 model de var 2016 da. arada 2 jenerasyon fark var.
0
drystedb efficacious
(31.03.16)
Yokuş kalkış desteği yok. 1.0 ağlatmaz ama tatmin de etmez. Araba basıyom basıyom gitmiyo diye söylenirsin sadece.
0
himmet dayi
(31.03.16)
sehir ici sikinti olmaz ya. zaten istanbuldaysan kullandigin vakitlerin %90'inda maksimum 70-80 le gidersin.
0
bohr atom modeli
(31.03.16)
www.sahibinden.com

Link de bu bu arada aceleden atlamışım.
0
🌸aradaki uzaklik
(31.03.16)
2011 yaris 1.33 terra otomatik sahibiyim. mmt şanzıman ile 1.33 bile benin tatmin etmiyor. araba her dik yokuşta bayıldığında 1.0 motorlular nasıl kullanıyor acaba bu arabayı diye düşünüyorum :) aslında motor fena değil sıkıntı mmt şanzımanda genel olarak. dik yokuşlarda bir türlü lanet vites geçmiyor.
0
delidir yakalayin
(31.03.16)
o paraya bundan daha iyi araba alırsın.
jazz bak bence, buna göre daha iyidir.
0
alibaba06
(31.03.16)
(8)

bu macbook fiyatları ne ya?

passion rules the game
emekter 2010 macbook'umun fanı bozuldu. yoksa i7 2,4 ghz(ilk nesil), 8 gb de ram var. gül gibi geçiniyorduk.yeni mbp fiyatlarına bakayım dedim 15", 8 bine yakın. cidden satabiliyorlar mı bu fiyata? üstelik kağıt üstünde günlük işleri yaparken eski modelleri öyle ahım şahım geçmemelerine rağmen.neyse
emekter 2010 macbook'umun fanı bozuldu. yoksa i7 2,4 ghz(ilk nesil), 8 gb de ram var. gül gibi geçiniyorduk.

yeni mbp fiyatlarına bakayım dedim 15", 8 bine yakın. cidden satabiliyorlar mı bu fiyata? üstelik kağıt üstünde günlük işleri yaparken eski modelleri öyle ahım şahım geçmemelerine rağmen.

neyse asıl soru; tr klavyeli ve ucuz mbp nereden bulunur? 2010 gibi ram, ssd falan takamıyoruz artık, o yüzden futureproof olması önemli baya. eğitim indirimiyle bile bu parayı vermem mümkün değil.

danke.
0
passion rules the game
(31.03.16)
İkinci el kovala.
0
alperz
(31.03.16)
Ben Apple'da 5500 olan 13" MBP'yi Vatan'dan 4600'e almıştım. Early 2015'leri eritiyorlardı en son, bir oraya bakmanı öneririm.
0
polifonik osuruk
(31.03.16)
Peynir ekmek gibi satılıyor. Şirketlerde falan da epey kullanılmaya başlandı artık.
0
roket adam
(31.03.16)
Macbook air bak 3000 küsüre? Gerçi ekranları prolar kadar iyi değil ama yine de hız, taşınabilirlik, batarya ömrü olarak falan fazlasıyla iyi.

Üstteki arkadaşın dediği gibi eski model macbook pro ucuza bulursan onu da düşünebilirsin. (hoş eskiden 3400 lira olanlar artık 4400-5000 lira galiba. Yazık ya)
0
rodriguez2
(31.03.16)
13'' alabilirsin uygun fiyata. uygun fiyat dediğim de 4000'den yukarı yalnız. yeni alacağına emektarın fanını yaptır?
0
himmet dayi
(31.03.16)
valla bir tane yarım yamalak 2010 vardı onun fanını taktım cillop gibi oldu :)

yalnız işte 16 gb ram, retina ekran, force touch, klavye tuş mekanizması olayları yok. air alsam değişim süresi daha kısa olacak. pro iyi gibi ama çok pahalı.

neyse bununla devam yola sanırım :))
0
🌸passion rules the game
(31.03.16)
16 GB'a gerek yok. 8 yeterli. Retina önemli ona bir şey diyemem. Force touch o kadar ahım şahım bir şey değil.
0
himmet dayi
(31.03.16)
amerikaya gidecek olan birinden iste. duyuru açıp sorabilirsin.
macbook yerine yeni dell xps leri incele.
0
sttc
(31.03.16)
(9)

Yurt Dışı Dil Kursu

süngerbob
yurt dışında dil kursuna(ingilizce) gitmek istiyorum bu yaz. hiç bir fikrim yok nasıl nereden araştırmaya başlayabilirim ya da daha önce deneyimleyen var mı nasıl yapmışssınz ? (öğretmenim. biraz param var )
yurt dışında dil kursuna(ingilizce) gitmek istiyorum bu yaz. hiç bir fikrim yok nasıl nereden araştırmaya başlayabilirim ya da daha önce deneyimleyen var mı nasıl yapmışssınz ? (öğretmenim. biraz param var )
0
süngerbob
(30.03.16)
Hangi dili ogrenmek istiyorsunuz?
0
ilkdefa
(30.03.16)
İngilizce
0
🌸süngerbob
(30.03.16)
Öğrenci misin? Çok paran var mı?
0
himmet dayi
(30.03.16)
amerikaya gitmek istiyorsan, para da sıkıntı değilse kaplana bak.
0
naberabi
(30.03.16)
öğretmenim biraz param var
0
🌸süngerbob
(30.03.16)
Ben yurtdisinda dil ogrenmenin uzun vadede, yani oyle bir yaz mevsiminde gitmekle ogrenilemeyecegini dusunuyorum. en az 1 yil bir seyler katacaktir.
0
kareem said
(31.03.16)
Ben iki haftalıgına kaplana newyork'ta gittim.

Londra'da EF'e de gitmiştim iki haftalıgına.

Ef kaplandan on kaplan gücünde daha iyi bence.

New Yorkta'da EF var, şehrin biraz dışındaymış ama kampüs gibi bir yer diyorlardı.
0
amarat
(31.03.16)
dostum bundan iki sene önce EF ile manchester'daki dil kursuna iki ay süreyle gittim çok çok memnun kaldım. o zamanlar piyasanın gayet altında bir fiyat önermiş, hatta üstüne ipad air hediye etmişlerdi.

eğitim anlamında da sosyal anlamda da mükemmel. ayrıca manchester'daki dil okulu 18 yaş altı öğrenci kabul etmediği için çocuk kreşi havası hiç yoktu.

kesinlikle tavsiye ederim.
0
sanzio
(31.03.16)
Amerika ve ingilterede geçireceğiniz 2 hafta fiyatına 2 aylık Güney Afrika'daki kursları tavsiye ederim.
0
aylakadam
(31.03.16)
(4)

minnak tr-ing çeviri sorusu

deletesystem32
farklı sayıdaki farklı objeleri boyarlar.teşekkürler
farklı sayıdaki farklı objeleri boyarlar.

teşekkürler
0
deletesystem32
(30.03.16)
they paint different objects in different colours...
0
gotic
(30.03.16)
"different number of objects" daha iyi karşılar sanırım.
0
fengari
(30.03.16)
üsttekine bir de different amounts eklemek gerek.
0
naberabi
(30.03.16)
@gotic Farklı renklere boyarlar dememiş ki hocam.

They paint different numbers of different objects.
0
himmet dayi
(30.03.16)
(5)

Beşiktaşım ne demek?

ya ben lan neyse
fenerbahçem, cimbomum falan da aynı kapıya çıkar.lütfen merakımı dindirin. sözlükte görüyorum bazen. bir adam neden sözgelimi beşiktaşa "beşiktaşım" der? nedir bu kadar aşkla bağlayan sizi? ben düşününce burada sadece para kazanmaya odaklı, eğlence-gösteri şirketi görüyorum. ayrıca bu şirketin vergi
fenerbahçem, cimbomum falan da aynı kapıya çıkar.

lütfen merakımı dindirin. sözlükte görüyorum bazen. bir adam neden sözgelimi beşiktaşa "beşiktaşım" der? nedir bu kadar aşkla bağlayan sizi? ben düşününce burada sadece para kazanmaya odaklı, eğlence-gösteri şirketi görüyorum. ayrıca bu şirketin vergi vermeden inanılmaz para kazanan adamlarını. bak şimdi bunları kötü niyetle yazmadım ama. özel şirket sonuçta ne kazanırsa kazansın bana ne. ama aşırı yavan geliyor.

mesela deyin ki "beşiktaş maçlarında arkadaşlarla çok eğleniyoruz. bize bu imkanı sağladığı için seviyorum." ya da öyle bir şey. ama beni dadmin edin dostlar. çok merak ediyorum.

beşiktaş deyip durdum ama tüm futbol takımları için geçerli.

erkeğim bu arada.
0
ya ben lan neyse
(30.03.16)
Hocam, anlatılmaz yaşanır diye klasik bir tabir vardır ya, işte bu durum için geçerli. Ben fanatik değilim, cimbombomum demem ama mesela Federer maçlarında acayip heyecanlanırım. Sende bu tarz bir heyecan yoksa neden beşiktaşım dendiğini anlatamayız sana. dadmin olmazsın.
0
himmet dayi
(30.03.16)
Nesini anlamadın bunun? :) Taraftarlık aidiyet hissetmek ile ilgili bir şey, 22 tane adam maç yapıyor ama olay "biz kazandık/kaybettik" diye yansıyor taraftara. Meselenin " eğlenme imkanı sağlamak" ile hiçbir ilgisi yok yani, adam/kadın kendisini o gruba ait hissediyor, maçları kazanırken eğleniyor da elbet ama dediğim gibi kilit nokta aidiyet duygusu.
0
fengari
(30.03.16)
ben de erkeğim ve seninle aynı soruyu soruyoum aynı şeyi düşünüyorum. karşılıksız seviyoruz vs bişiler derler hatta üstüne bize laf bile ederler/ediyorlar. kimse kusura bakmasın ama bence futbol hele de türkiye de tam bir balon. kaliteli bi futbol yok ortada üstüne şike zaten o biçim. yalan dolan üzerine dönen ve dediğin gibi sadece eğlence-gösteri amaçlı olması gereken bir şeyi bu kadar abartıp üstüne birbirleriyle kavgalar edip birbirlerini öldüren insanların ciddi anlamda sorunlu olduklarını düşünüyorum.
0
washe
(30.03.16)
+1
bende anlamayan erkeklerdenim. çok da önemli değil. yeterki bu kadar fanatik taraftar olan adam benden, kendisi gibi sevinmemi, maç izlememi beklemesin.
0
sutlu nescafe
(30.03.16)
Bir yerde futbol fanatizimi ve milliyetcilik gibi kavramlarin olum korkusu sonucu ile ortaya cikan kavramlar oldugunu okumustum. kendinden once varolan ve kendinden sonra var olmaya devam edecek kavramlara aidet duygusu ile baglanmanin kisinin kendininde yok olmayacagi hissi yasattigindan bahsediyordu.
0
ilkdefa
(30.03.16)
(2)

Siz yetkili bi abiye benziyosunuz - iphone6 şarj sorunu

iddaaci
Telefonu ful şarj ettim. Beş dakika internete girdim. %99'a indi. Sonra 10 dakikalık görüşme yaptım %96'ya indi. Bu normal mi? IOS 9.1 kullanıyorum. Bu ne biçim iş böyle? Okuyomm ben yaa...
Telefonu ful şarj ettim. Beş dakika internete girdim. %99'a indi. Sonra 10 dakikalık görüşme yaptım %96'ya indi. Bu normal mi?

IOS 9.1 kullanıyorum. Bu ne biçim iş böyle? Okuyomm ben yaa...
0
iddaaci
(30.03.16)
1 hafta kadar note3 kullandım. Gece100dü sabah 80mi 90mı neydi. Olur öyle. Akıllı telefon dünyasına hoş geldin dediler.
0
sutlu nescafe
(30.03.16)
Normal. en fazla şarj tüketen işlemler onlar zaten.
0
himmet dayi
(30.03.16)
(4)

Çok basit bir hesap sorusu

yollarbenibekler
Geçen yıl bu sorunun aynısını sormuştum ve cevaplar birbirinden farklıydı. Tekrar soruyorum, lütfen hesabı nasıl yaptığınızı da söyleyin; çok merak ediyorum.20 dönüm tam kare şeklindeki bir arazinin tek kenarı kaç metre uzunluğundadır?
Geçen yıl bu sorunun aynısını sormuştum ve cevaplar birbirinden farklıydı.

Tekrar soruyorum, lütfen hesabı nasıl yaptığınızı da söyleyin; çok merak ediyorum.


20 dönüm tam kare şeklindeki bir arazinin tek kenarı kaç metre uzunluğundadır?
0
yollarbenibekler
(30.03.16)
1 dönüm 1.000 metrekare kabul edilir.

20 dönüm 20.000 metrekare eder.

karekök(20.000) = 141,42 metre.
0
himmet dayi
(30.03.16)
141,4213562373095 metre

yalnız dönüm kelimesinin karşılığı bölgeye göre değişiklik gösterir. bazı yerler 1000m2 bazı yerler 2500m2 ye 1 dönüm der
0
Frederick Co
(30.03.16)
Formül nasıl yazabilir misin?
0
🌸yollarbenibekler
(30.03.16)
x=sqr(20.000)
0
Frederick Co
(30.03.16)
(1)

Casual Ayakkabı Tavsiyesi

chicha
Duyurunun moda ikonları bana ofise giderken uygun gömlek ve pantolon ikilisiyle giyebileceğim 150 tl'yi geçmeyecek casual ayakkabı tavsiyesi verin lütfen.Her yerde indirim var gibi bu ara alsam iyi olacak sanki.
Duyurunun moda ikonları bana ofise giderken uygun gömlek ve pantolon ikilisiyle giyebileceğim 150 tl'yi geçmeyecek casual ayakkabı tavsiyesi verin lütfen.

Her yerde indirim var gibi bu ara alsam iyi olacak sanki.
0
chicha
(30.03.16)
urun.n11.com

bu fiyata kaçırma derim. piyasası 200-220 arası.
0
himmet dayi
(30.03.16)
(3)

4x4 araçlardaki ikinci vites ne işe yarıyor?

kapı gıcırtısına erekte olan adam
öyle duruyo orda ne için bu?
öyle duruyo orda ne için bu?
0
kapı gıcırtısına erekte olan adam
(30.03.16)
4x4 için işte.
0
accorbite
(30.03.16)
"4x4 için işte." derken diferansiyel kilidini kastetmiştir zaten arkadaş büyük ihtimalle. diferansiyeli kilitledin mi 4 lastik aynı anda hareket eder. o yüzden patinajı engellemiş olursunuz. diferansiyeli kilitlemezseniz 4 lastik birbirinden bağımsız oluyor. yani örneğin sadece sol ön lastik çamura girerse sadece o patinaj çekip, diğerleri sabit durabiliyor. bunu gördüğümde şok olmuştum. işte o vites diferansiyeli kilitlemek için.
0
himmet dayi
(30.03.16)
Difransiyel kilidi, arazi vitesi veya 4x4, 2x4 şeysi olabilir. Aracına göre değişir.

Bazı şehir için kullanım için üretilen SUV'lar normalde 2x4 tabir edinlen önden çekişli modda iken arazide 4x4'e geçiliyor.

Defender, Niva gibi harbi off-road araçlar sürekli 4x4 oluyor. Bunlarda da arazi vitesi (düşük devir yüksek tork) ve difransiyel kilidi oluyor. Niva da üç vites kolu var mesela.
0
zombi
(31.03.16)
(1)

Belediye başkanları listesi

kronik
81 ilde görev yapan belediye başkanlarının güncel isim listesine ulaşabileceğim bir yer var mıdır?
81 ilde görev yapan belediye başkanlarının güncel isim listesine ulaşabileceğim bir yer var mıdır?
0
kronik
(30.03.16)
güncel olmayabilir tabii ama:

www.dunyabulteni.net
0
himmet dayi
(30.03.16)
(3)

Kpss de hangi oturumlara girmem lazım?

mayday
2014 turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum. Bu sene ilk defa giricem bu sınava ama bilmediğim 2 şey var.1. İlk mecburi oturum haricinde hangi oturumlara girmek zorundayım?2. 2014 yılında alese girmiştim. Şimdi başvuruyu nasıl yapacağım?Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
2014 turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum. Bu sene ilk defa giricem bu sınava ama bilmediğim 2 şey var.

1. İlk mecburi oturum haricinde hangi oturumlara girmek zorundayım?

2. 2014 yılında alese girmiştim. Şimdi başvuruyu nasıl yapacağım?

Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
0
mayday
(28.03.16)
1. Sorumlu olduğun oturumlar girmek istediğin kurumlara göre değişiklik gösterir. O kurumun hangi puan türünde alıp yaptığını bulman lazım. 120 farklı puan türü var.
0
himmet dayi
(28.03.16)
ilk oturuma gir sen, yeter.

geçerli bi fotoğrafın varsa, osym şifremi hatırlıyosan evden yapabilirsin. yoksa öysm başvuru merkezleri diye arat. yakın olandan başvuruyu yap.
0
elorelia
(28.03.16)
herhangi bir kurumda yardımcılık ve memurluk düşüncem var. spesifik bir isteğim yok yani.
0
🌸mayday
(28.03.16)
(6)

Bankada it'ci, network'cu ne yapar?

brad pitt
İs ve bu pozisyon hakkinda bilginiz var mi?
İs ve bu pozisyon hakkinda bilginiz var mi?
0
brad pitt
(28.03.16)
Standart IT'ci ne yaparsa onu yapar sanırım. Help Desk, problem çözme, donanım servisleri, her türlü elektronik cihaz envanteri, vs.
0
himmet dayi
(28.03.16)
bankanin subesi mi yoksa merkezi binasinda mi?

network stajimdaki $efimin dedigine gore, ag calisirken oturur keyif yapar, agda sikinti cikarsa duzeltir sonra tekrar keyif yapar
0
jedilance
(28.03.16)
Merkezde, operasyon merkezinde.
0
🌸brad pitt
(28.03.16)
ip'leri filan duzenler, calisanlarin networkle ilgili isteklerini (vpn filan) yonetir.
0
fakyoras
(28.03.16)
sorun yoksa yatar, sorun varsa çözer, çözemezse yanar.
0
kyha
(28.03.16)
atm lerin iletişimi, şubeler arası iletişim, çağrı merkezlerinin merkezle iletişimi hepsi bankaların networkçülerine bakar. jedilance'ın dediğine bakma. keyif diye bişi yok. it ve network bambaşka şeyler. tutup da birisinin bilgisayarındaki sorunla sen ilgilenmezsin, onu it yapar. bir de sana tavsiye güvenlik kısmına atlamaya bak. görüşmen şekerbank laydı sanırım. olursa görüp görebileceğin en iyi özel sağlık sigortasını yapacaklar sana. bunu da ek bilgi olarak söyleyim. sigortanın ödemediğini banka kendisi ödüyor o derece. 3-4 sene önce böyleydi. hala aynı mıdır bilmiyorum.
0
washe
(28.03.16)
(2)

ilk kez lens kullanıcam, nasıl kullanıcam ?

susuz koye hamam
2 kapaklı ufak bi plastik, (lensleri koymak için sanırım.) solüsyon denen şişedeki sıvı ve lensler var. neler yapmam gerektiğini adım adım yazar mısınız ? lensler plastik içindeki ufak bi kapta. içi solüsyon dolu sanırım. çıkarımı falan detaylıca yazarsanız sevinirim ?
2 kapaklı ufak bi plastik, (lensleri koymak için sanırım.) solüsyon denen şişedeki sıvı ve lensler var. neler yapmam gerektiğini adım adım yazar mısınız ? lensler plastik içindeki ufak bi kapta. içi solüsyon dolu sanırım. çıkarımı falan detaylıca yazarsanız sevinirim ?
0
susuz koye hamam
(28.03.16)
o ufak renkli kaba koyulacak lensler, evet. o kabın da içini solüsyon ile dolduracaksınız. önemli olan takmadan önce ve çıkardıktan sonra ellerinizi ve lenslerinizi iyice temizlemek. lensleri temizlerken zarar vermemeye özen gösterin. bunlarla ilgili video bulabilirsiniz youtube'da. videolar yardımcı olacaktır. o küçük kabın iki gözü farklı renk olur. Renge göre sağ sol karıştırmayacak şekilde koyarsınız. Eğer iki gözünüz için de aynı numaralı lensleri kullanacaksanız ters göze takmak fark eder mi bilmiyorum.
0
himmet dayi
(28.03.16)
Burada güzelce anlatılıyor:
www.lensmarket.com

Sayfanın sonunda lens kullanımıyla ilgili başka yazılar da var, yardımcı olabilir.
0
lotesse
(28.03.16)
(1)

Android Widget (Doviz, altin, petrol)

brkylmz
Muhtelif sayida denedim ama cok kotuler ve guncel degil bilgiler.Hepsini (altin, doviz, petrol) bir arada gosteren olursa daha iyi ama olmazsa da ayri ayri da is gorur. Tesekkurler
Muhtelif sayida denedim ama cok kotuler ve guncel degil bilgiler.

Hepsini (altin, doviz, petrol) bir arada gosteren olursa daha iyi ama olmazsa da ayri ayri da is gorur.

Tesekkurler
0
brkylmz
(28.03.16)
Android için var mı bilmiyorum ama investing'in ios widget'i çok hızlı güncelleniyor.
0
himmet dayi
(28.03.16)
(2)

araç vergisi öğrenme

ferr
merhaba, doblo, partner benzeri araçların hepsi komyonet mi geçiyor acaba bir aracın vergisini tam olarak nasıl öğrenebiliriz?misal 2005 1.2 doblo vergisi nekadar veya2003 2,0 partner ?
merhaba, doblo, partner benzeri araçların hepsi komyonet mi geçiyor acaba bir aracın vergisini tam olarak nasıl öğrenebiliriz?
misal 2005 1.2 doblo vergisi nekadar veya
2003 2,0 partner ?
0
ferr
(28.03.16)
intvd.gib.gov.tr

Buradan hesaplama sayfasına ulaşabilirsin. Araç tipi ruhsatta yazar. Doblo, Caddy tarzı araçlar kamyonet olarak geçer.
0
himmet dayi
(28.03.16)
doblo ve fiorino'nun panorama versiyonları var. onların hem fiyatı hem de vergileri yüksek. ticarisini alıp sonradan hususiye çevirme olayı yoktu geçen sene.
modelleri şimdi gördüm onları bilmiyorum ama hususi ruhsatlı kangoo vardı bir ara.
0
sutlu nescafe
(28.03.16)
(2)

Fb ile ilgili bir şey

aida bardak
Yeni bir hesap açmak istiyorum. Ekli olan arkadaşlarımın,-Girdiğim grupları-Bu gruplardaki postlarımı-Eklediğim kişileri-Arkadaş listemiGörmeme seçenekleri var mı?
Yeni bir hesap açmak istiyorum.

Ekli olan arkadaşlarımın,

-Girdiğim grupları
-Bu gruplardaki postlarımı
-Eklediğim kişileri
-Arkadaş listemi

Görmeme seçenekleri var mı?
0
aida bardak
(28.03.16)
girdiğin gruplar public ise görünür
postların da public gruplarda görünür
arkadaş listeni gizlersen görünmez
0
cekilmis gayfe
(28.03.16)
Var. Hepsi gizlilik ayarlarından yapılıyor.
0
himmet dayi
(28.03.16)
(2)

En iyi televizyon önerisi

erdoyil
Tv satın alıcam. 48,49,50 inç civarları ekran, teknoloji ve nitelik itibariyle güncel, yani uzun bir süre değiştirme ihtiyacı hissetmeyeceğim marka ve model önerisine ihtiyacım var...3500 TL limitimiz var. Ne alsak? Siz ne dersiniz?
Tv satın alıcam. 48,49,50 inç civarları ekran, teknoloji ve nitelik itibariyle güncel, yani uzun bir süre değiştirme ihtiyacı hissetmeyeceğim marka ve model önerisine ihtiyacım var...3500 TL limitimiz var. Ne alsak? Siz ne dersiniz?
0
erdoyil
(28.03.16)
samsung 50js7200 aldım geçen hafta memnunum 3.300 TL idi.
0
copten camurdan adam
(28.03.16)
LG'ye de bakmanızı öneririm. Ben 2 yıl önce LG almıştım 46'' baya memnunum.
0
himmet dayi
(28.03.16)
(8)

Gmail'e giriş yapıldığında e-posta veya SMS uyarısı alma özelliği var mı?

gijilti
Hesabın güvenliği için,Facebook'ta yapıldığı gibi, her girişte mail gelse,Aynı hesaba gelmesi mantıksız olabilir belki ama başka hesaba ayarlanabilir. Tabii SMS olsa çok çok iyi olur.Böyle bir özellik, imkan var mı?Not: Demin hesabım kendiliğinde kapandı ve bir başka cihazdan giriş yapılmış olabilir
Hesabın güvenliği için,
Facebook'ta yapıldığı gibi, her girişte mail gelse,
Aynı hesaba gelmesi mantıksız olabilir belki ama başka hesaba ayarlanabilir. Tabii SMS olsa çok çok iyi olur.

Böyle bir özellik, imkan var mı?

Not: Demin hesabım kendiliğinde kapandı ve bir başka cihazdan giriş yapılmış olabilir, uyarısı çıktı.
0
gijilti
(27.03.16)
Var, güvenlik ayarlarına bakabilirsin.
0
cakabo
(27.03.16)
benim farklı bir cihazdan giriş yaparsam bile maille uyarı veriyor.
0
maq
(27.03.16)
Tam olarak nerden ayarlanıyor? Bulamadım.
0
🌸gijilti
(27.03.16)
masa penisi
(27.03.16)
Ayrıca farklı bir bilgisayardan giriş yapılınca telefondan doğrulama kodu isteme özelliği de var. Tıpkı bankaların online şubesi gibi. Kodu girmeden giriş yapılmıyor.
0
himmet dayi
(27.03.16)
@himmet dayi,

Gelen doğrulama SMS'i ücretli midir?
0
🌸gijilti
(27.03.16)
hayır sms ücretli değil.
0
kakao
(27.03.16)
SMS ile doğrulama şifresi gelmesi için ayarlama yaptım. Telefonumdan mail'ime girdim sonra, SMS geldi aynı telefona. SMS'i girmeye gerek kalmadan giriş sağlandı.

Sanırım SMS için kayıtlı olan telefondan girdiğim için şifreyi girmeme gerek görmedi?
0
🌸gijilti
(27.03.16)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.